God mat från andra länder

Att äta mat är något vi alla måste göra, då kan vi lika väl slå två flugor i en smäll och äta något gott. Det kan dessutom vara roligt att prova mat från världens olika kök. Precis som vi i Sverige har köttbullar med potatis, lingon och brunsås finns det paradrätter för alla världens länder. Idag kommer vi rikta in oss på det italienska köket, som man antingen kan prova genom att följa ett recept och laga maten själv eller besöka en italiensk restaurang i Falköping.

Italienskt kök är känt för sin pasta och pizza. Men det italienska köket har mycket mer att erbjuda. Det finns något för alla, oavsett om du gillar mat med mycket smak eller inte.

En av de mest klassiska italienska rätterna är spaghetti carbonara. Den består av pasta, bacon, ägg och ost. Denna rätt är perfekt för den som gillar lite styrka i maten. Något som är lite mer lättare är pasta al pomodoro. Det är en rätt som består av pasta, tomatsås och ost. Eftersom pasta är en av de största delarna i det italienska köket finns det givetvis en mängd olika pastarätter men dessa två är vanliga och passar de flesta som gillar pasta.

Om du vill ha något mer traditionellt kan du välja en pizza margherita. Den består av tomatsås, mozzarellaost och basilika. Om du vill ha lite mer variation kan du prova en pizza med prosciutto eller pepperoni. Notera att italienarna inte äter pizza likt svenskar, med kebab och ananas med mera.

Det italienska köket har alltså mycket att erbjuda, så vad väntar du på? Börja prova de olika rätterna och upptäck vilken godhet det italienska köket har att erbjuda. Du kommer inte att bli besviken. Antingen kan du prova att laga maten själv hemma, eller så besöker du en italiensk restaurang i Falköping där det finns kockar som har expertis inom det italienska köket.